Ascendant Studios otpustio je 45% svojih zaposlenika zbog loše prodaje Immortals of Aveuma

Prema informacijama koje je na X-u podijelio CEO Ascendant Studiosa Bret Robbins, navodno je otpušteno oko 45% od 80 do 100 zaposlenika koji rade tamo zbog loše prodaje Immortals of Aveuma.

Prema informacijama koje je na X-u podijelio CEO Ascendant Studiosa Bret Robbins, navodno je otpušteno oko 45% od 80 do 100 zaposlenika koji rade tamo zbog loše prodaje Immortals of Aveuma.

“Pretočili smo svoju strast u igri Immortals, dok smo svoja srca čuvali u rukavu. Studio će nastaviti raditi na taj način jer ćemo podržavati razvoj ove igre s budućim ažuriranjima i ponudama,” rekao je voditelj Ascendanta u izjavi, dodajući da će otpuštenima biti osigurani sveobuhvatni paketi otpremnina i pomoć pri zapošljavanju.

Robbins, veteran industrije koji je radio na serijalu Call of Duty i igrama poput Dead Space i Blood Omen 2: Legacy of Kain, osnovao je Ascendant Studios 2018. godine nakon što je napustio Sledgehammer Games. Imortals of Aveum objavljen je pod etiketom EA Originals, koja se nekada fokusirala na manje indie naslove prije nego što je počela podržavati projekte s većim proračunima od strane programera trećih strana.

Objavljen 22. kolovoza, Immortals of Aveum dobio je mješovite kritike, s prosječnim Metascoreom od 65 (PC) do 75 (Xbox). Na Steamu igrači također nisu bili oduševljeni igrom, koja trenutno ima ocjenu od 72% na temelju samo 461 korisničke recenzije. Immortals of Aveum je u isto vrijeme zaigralo samo 751 igrač što je slab rezultat za AAA igru s velikim izdavačem iza leđa. Za usporedbu, Wild Hearts, još jedno visokobudžetno izdanje EA Originalsa ove godine, doseglo je više od 28 tisuća istovremenih korisnika.

Iako su igrači koji su ostavljali negativne kritike za Immortals of Aveum navodili dijaloge igre i loše pisanje kao jedne or problema, glavna kritika bila je usmjerena na nerazumno visoke zahtjeve sustava i mnoge probleme s performansama.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrCroatian