Vijesti

Doom – proslava 30 godina revolucionarnog igranja

Podijelite:

Dok se približavamo 30. obljetnici kultne pucačine iz prvog lica Doom, vrijedi razmisliti o revolucionarnom utjecaju koji je imala na svijet PC igara. Stvoren od strane talentiranog dvojca Johna Carmacka i Johna Romera, Doom je zauvijek promijenio krajolik igara. Kako bi obilježili ovu prekretnicu, Carmack i Romero sudjelovat će u raspravi koja će se prenositi uživo, a koju će moderirati povjesničar videoigara David Craddock.

Romerova nedavna autobiografija, Doom Guy: Life in First Person, baca svjetlo na pravu prirodu prijateljstva između njega i Carmacka. Ističe da su on i Carmack bili prijatelji tada i ostali su prijatelji do danas. Naime, priča o neprijateljstvu i ljutom rivalstvu između njih jednostavno nije točna. Romerov nadolazeći projekt, Sigil 2, neslužbena šesta epizoda originalnog Dooma, dodatno učvršćuje njegov utjecaj u FPS žanru. Carmack je, s druge strane, napravio inovacije u svjetovima virtualne stvarnosti.

Prijenos uživo rijetka je prilika da svjedočite druženju koje dijele ove dvije legende industrije. Unatoč glasinama i nagađanjima, njihovo je prijateljstvo izdržalo test vremena. Osvježavajuće je vidjeti da čak i nakon tri desetljeća još uvijek mogu surađivati i razmišljati o danima slave s istinskom toplinom i poštovanjem.

Dakle, označite svoje kalendare za 10. prosinca u 13:00 PT/4:00 ET/20:00 GMT i uključite se na twitch.tv/theromero za putovanje natrag u porijeklo Dooma. Iako se ne očekuje da livestream ponovno ujedini dinamični duo za nove projekte, to je prilika za obožavatelje i entuzijaste igara da uživaju u nostalgiji i slave neizbrisiv trag koji je Doom ostavio na krajoliku igara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski