Vijesti

Izdavač indie igara Versus Evil se gasi

Podijelite:

Izdavač indie igara Versus Evil navodno je otpustio cijelo osoblje jer su počeli praznici, zatvarajući svoja vrata nakon deset godina rada.

Nakon gotovo deset godina djelovanja, izdavač indie igara Versus Evil zatvorio je svoja vrata. Lance James, šef produkcije, potvrdio je da je čitav tim Versus Evila danas otpušten. Vijesti o zatvaranju, koje su se pojavile neposredno prije božićnih praznika, potvrđene su izjavama bivšeg osoblja, a izdavač se javio i putem društvenih mreža.

Versus Evil je osnovan 2013. godine i postao je poznat po objavi igre The Banner Saga od studija Stoic, koja je kasnije stekla status indie hita. Kontinuirano su lansirali nove igre svake godine sve do 2021. kada ih je preuzeo tinyBuild. Njihovo posljednje izdanje bila je horor igra Stray Souls. Podsjetimo, Nakon tinyBuildove akvizicije, Versus Evil nastavio je djelovati kao komplementarna izdavačka kuća. Također, njihova izdanja za 2023. godinu uključuju naslove poput Lil’ Guardsman i Broken Roads.

James se nadovezao s još jednim pojašnjenjem o zatvaranju studija rekavši da “ovo nije odluka ili izbor Versus Evila”, sugerirajući da je to učinila matična tvrtka tinyBuild. Zašto je došlo do ovoga, doznat ćemo vrlo vjerojatno uskoro.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski