Vijesti

Indie izbor tjedna #2

Podijelite:

Dobro došli u Indie izbor tjedna, vaš glavni izvor za otkrivanje najnovijih i najzanimljivijih indie igara. Ovaj tjedan bio je bogat raznim najava, objavljenjim igrama, zanimljivim projektima i vrlo inspirativnim developerima. Također, ako ste indie developer i želite pokazati svoje ostvarenje velikom broju igrača, krenule su prijave za Steam Next Fest sljedeće godine koji će se dogoditi u veljači. Više informacija možete pronaći ovdje.

Jučer je održan Golden Joystick Awards, najdugovječnija svjetska dodjela nagrada za igre s glasovima javnosti, koja svake godine privlači milijune glasova. Za najbolju indie igru, proglašen je naslov Sabotage Studija, Sea of Stars, a pojavili su se i drugi naslovi, uključujući Viewfinder s dvije nominacije, Cosmic Wheel Sisterhood, Cocoon, Dredge, Pizza Tower, Sea of Stars, Golden Idol Mysteries: The Lemurian Vampire and The Spider of Lanka, Bomb Rush Cyberfunk, Deep Rock Galactic i Chants of Sennaar.

Osim toga, u tijeku je još uvijek Bullet Heaven Fest na Steamu, žanr poznat po testiranju vještina i preciznosti igrača tražeći od njih da prolaze kroz bezbrojne neprijateljske projektile. Na njemu možete pronaći izbor velikog broja igara, te svakako bacite pogled na taj festival koji traje do 20. listopada.

Indie izbor tjedna bit će jedna od naših kolumni u kojoj ćemo vas pokušati upoznati sa različitim indie igrama koje izlaze ove ili sljedeće godine. Kolumna će biti objavljena svake subote.

Ahoy

Unreal Engine stalno pokazuje koliko dobro grafički igre mogu izgledati. Upravo se time mogu pohvaliti iz Capston Gamesa, koji trenutno razvijaju Ahoy, igru otvorenog svijeta smještenu u kasno 18. stoljeće na Karibima. Kao igrači, udružite se s prijateljima u kooperativnim i natjecateljskim borbama za više igrača, te stvorite vlastite priče i ostavite svoj trag u Zapadnoj Indiji. Sve prikazano u showcaseu dole je autentično i realistično, ovo nije film, nego igra.

Za više informacija svakako posjetite službenu web stranicu ove igre.

Stellar Settlers

Ako ste ljubitelj base building i colony-sim igara, onda će Stellar Settlers biti izvrstan dodatak vašoj kolekciji igara. Međutim, morat ćete pričekati do sljedeće godine kako biste zaigrali ovu igru. U Stellar Settlers preuzimate kontrolu nad svemirskim naseljem s ciljem izgradnje uspješne kolonije na stranim planetima, suočavajući se s različitim izazovima i neprijateljskim okruženjima koja prijete uništenjem vaše kolonije. Na svakom planetu, iskoristit ćete lokalne rude i resurse kako biste stekli dovoljno univerzalnog kredita (novca) za kupnju dijelova svemirskog broda i izgradnju boljeg zvjezdanog prijevoznika. Time ćete otputovati na sljedeći planet i zaraditi još više univerzalnog kredita za kolonizaciju neistraženih svjetova.

Više informacija o ovoj igri i kada će biti izdana u Steam Early Access, pogledajte putem Steama. U planu su i verzije za konzole.

Folklands

U Folklandu, opuštajućem city-builderu sa simuliranim građanima, vidjet ćete da sjajne priče mogu proizaći iz skromnih početaka. Berite sirovine, upravljajte zalihama hrane i uzgajajte kako biste bili sigurni da su vaši građani sretni, zaposleni i sigurni. Istovremeno, uspostavljajte trgovačke rute kako biste nabavili resurse koje vam nedostaju ili izgradite proizvodne lance za vlastitu proizvodnju. Susretnite se s izazovima poput požara, bolesti i kriminala u svom rastućem naselju i uvijek imajte na umu da su izazovi često na vašoj putanji. Prilagodite svoju strategiju i optimizirajte proizvodnju kako biste napredovali u proceduralno generiranom svijetu.

Više informacija o ovoj igri možete saznati putem Steama.

END OF BACK WORLD

END OF BACK WORLD je Bishojo TPS akcijska igra temeljena na svijetu SCP-a. Vaša misija je eliminirati mutante i očistiti grad od njih. Preživite kroz borbeni trening i modificirajte oružje s predmetima dobivenim iz vaše baze. Nabavite i pojačajte oružje koristeći resurse stečene pobjedama nad mutantima i postavite se izazovima jačih dungeonova. Prilagodite svoj izgled s različitim opcijama poput frizura, dodataka za kosu, životinjskih ušiju, slušalica te ukrasite odjeću, džempere, cipele, i druge elemente prema vlastitom stilu.

Više informacija o ovoj igri možete pronaći putem Steama.

Abtos Covert

Abtos Covert je survival horor igra u kojoj preuzimate ulogu vojnika koji čuva stražu na udaljenoj postaji smještenoj duboko u šumi. Vaša misija je obraniti se od misterioznih entiteta koji napadaju postaju, istražujući tragove prethodnih vojnika koji su dijelili vašu smjenu i preživjeli svaku noć. Vaša oprema sastoji se samo od kamera i senzora pokreta koji vas upozoravaju na užase koji vrebaju noću. Iskoristite reflektore kako biste otkrili prijetnje ili se sklonili. Osluškujte prepoznatljive zvukove neprijatelja; svaki zahtijeva različitu strategiju preživljavanja. Svaka noć postaje sve jezivija, prisiljavajući vas da se prilagodite, razvijate strategiju i suočavate se s mračnom istinom koja se nazire u sjeni.

Više informacija o ovoj igri možete saznati putem Steama. Možete zaigrati i demo verziju ove igre.

Developeri u središtu pažnje

Edenfall: Legacy of the first Wardens je akcijska avantura vođena pričom koja kombinira istraživanje s borbom, a donosi nam ju solo developer Everflux Games iz Austrije. U igri ćemo morati razriješiti misterije Edena – zaboravljenog kraljevstva kao Venya, mlada djevojka. Uz pomoć Alkine, duhovne lisice, stječi ćete magične moći i naučiti kako se transformirati u životinje, oslobađajući njihove jedinstvene vještine kako bi obnovili kristal svjetla.

U pripremi je i demo verzija ove igre koja će biti dostupna svima, a zaista se radi o jedno vrlo dobro izrađenom naslovu za koji se nadamo da će dobiti pozornost koji zaslužuje. Developer je i vrlo aktivan na Twitteru, ima svoj Discord kanal, te igru možete popratiti i putem Steama.

U slučaju da ste propustili


-ZAVRŠETAK-

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski