Vijesti

Indie studio Triple Topping proglasio bankrot

Podijelite:

Dana 8. prosinca, izvršna direktorica Triple Toppinga, Astrid Refstrup, objavila je izjavu putem X-a (prijašnji Twitter), izvijestivši da je studio proglasio bankrot, čime je cijeli tim ostao bez posla. Refstrup je dodala da “unatoč izuzetno teškoj 2023. godini u cijeloj industriji, moje osobno zdravlje također me onemogućilo da nastavim obavljati funkciju izvršnog direktora i vođe kakva sam sebi postavila za uzor.”

Osim toga, Refstrup je podijelila tablicu koja sadrži popis zaposlenika, njihove uloge i životopise, u nadi da će im to pomoći u pronalaženju novih poslova.

Triple Topping osnovali su 2017. godine Astrid Refstrup i Simona Stålhandskea. Također su bili vrlo transparentni u vezi svojih radnih uvjeta, objavivši svoj ugovor i priručnik za zaposlenike javno na svojoj web stranici.

Poznat po svojoj story-rich avanturi Welcome to Elk i šarenom side-scrolling platformeru Ynglet, studio trenutno radi na Dead Pets Unleashed, projektu o propalom punk rock bendu s naglaskom na različitim menadžerskim i ritmičkim mini igrama. Unatoč zatvaranju, tim ima planove za objavljivanje novih igara koji će biti dijeljeni kada budu spremni.

Tijekom 2023., industrija videoigara suočila se s nizom teških trenutaka, s učestalim vijestima o masovnim otpuštanjima i zatvaranjima studija svaki tjedan. Prema podacima s videogamelayoffs.com, najmanje 9000 ljudi bilo je pogođeno otpuštanjima u industriji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski