Kako ocjenjujemo igre?

Konačna ocjena u recenziji IndieGames.eu tima sastoji se od procjene igre u tri kategorije te osobnog dojma recenzenta. Oba dijela imaju jednak utjecaj na ocjenu, odnosno od 1 do 5.

Kategorije u kojima vrednujemo igre mogu se razlikovati od recenzenta do recenzenta, ali u suštini to su igrivost, prezentacija, grafika, sadržaj, tehnikalije, priča, itd. Napominjemo da je, za najbolji dojam o igri, najbolje pročitati samu recenziju, a ne gledati samo konačnu ocjenu. Također, toplo vas pozivamo da sve nejasnoće ili dodatna pitanja autoru/ici uputite u komentarima ispod recenzije kako bi dobili što više informacija prije konačne odluke o kupovini/igranju određenog naslova. 

Rangiranje ocjena

11.9 Igre koje su najgore iz ponude igara, imaju puno mana i možda neke dobre strane, no svakako izbjegavati.

22.9 Ispod prosječne i prosječne igre

33.9 Poprilično dobre igre koje zbog određenih razloga ne spadaju u sami vrh ponude videoigara ili zbog pojedinih razloga odskaču od nižega ranga ocjena koji je rezerviran za igre u kojima uživaju samo fanovi. 

4 – 4.4 Topla preporuka IndieGames.eu redakcije za sve koji vole igre i igranje, bez obzira na preferirani žanr i platformu. Ove ocjene predstavljaju naslove koji su jako dobri, međutim, nisu na razini igara koje se smatraju hitovima godine.

4.5 – 5 U ovu kategoriju spadaju najveći hitovi godine, te najbolje igre koje trenutačno možete zaigrati.

Važno je napomenuti da ne postoji jedinstveni pravilan pristup recenzijama videoigara. Iako objektivne recenzije naglašavaju tehničke aspekte, subjektivne recenzije daju bolji uvid u to kako će se igra svidjeti pojedinim igračima. Igrajući videoigre, često je korisno koristiti objektivne i subjektivne elemente u kombinaciji kako biste pružili cjelovitu i informativnu ocjenu. Važno je da recenzent jasno označi je li recenzija objektivna ili subjektivna kako bi čitatelji znali što mogu očekivati.

hrHrvatski