Vijesti

NightFall Shade je 2D survival akcijska igra u stvarnom vremenu

Podijelite:

U igri NightFall Shade, putovat ćemo kroz zemlje opustošene dugom opsadom, suočavajući se s opsežnom i zahtjevnom borbom obogaćenom hardcore preživljavanjem.

Igra sadrži svestran i fleksibilan borbeni sustav, gdje udarci i obrane prolaze kroz tri zone, svaka sa svojim karakteristikama i učincima prilikom primanja štete. Također, svaki udarac može se blokirati savršenim blokom i uzvratiti trenutnim protunapadom, te reakcija nije ključna samo u obrani, već i u napadu, gdje je ritmički važno izvoditi razne kombinacije.

Očekuje vas realističan oklop i sustav ozljeda, odnosno metalni oklop gotovo je neprobojan, ali se može probiti na ranjivim mjestima i često dugoročni učinci rana mogu biti još opasniji od protivnika. Neprijatelji posjeduju slične vještine kao i glavni lik: mogu blokirati udarce, izmicati, stvarati kombinacije i koristiti protunapade.

NightFall Shade je poseban po tome što osobnosti glavnog lika možete oblikovati kroz sustav prehrane i istraživanje lokacija; izbor hrane, pića i lijekova određuje koje će duhovne i fizičke karakteristike vaš heroj imati. Različita okruženja pak različito utječu na zdravlje i psihu: mračne sobe izazivaju paniku, dok tijela poraženih neprijatelja oslabljuju imunološki sustav. Iako jaki alkohol i lijekovi mogu pomoći, imat će negativne posljedice u budućnosti.

Osim toga, svijet je otvoren za istraživanje kroz kompleksne lokacije s mnogo skrivenih staza i tajni. Za prelazak na sljedeću razinu nije nužno ubiti bossa ili tražiti ključ za vrata, točnije, možete pronaći tajni prolaz i proći kroz njega, iako ni taj put nije jednostavan. Svi elementi igre, od likova i lokacija do sučelja, ručno su crtani, odnosno stvaraju atmosferu i naglašavaju estetiku svijeta igre.

NightFall Shade još nema konkretan datum izlaska, ali bi trebao biti dostupan na PC-u putem Steama.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski