[Preview] Ghostrunner 2

Drugi dio sadrži sve što su fanovi voljeli u Ghostrunneru plus nove borbe s bossevima, novu interaktivnu priču, uzbudljive motociklističke razine, poboljšane vještine i veliki broj nadogradnji i poboljšanja. Upravo to nam je pokazala i demo verzija ove igre.
  • DEVELOPER: One More Level
  • IZDAVAČ: 505 Games
  • PLATFORME: PC, PS5, Xbox Series X/S
  • ŽANR: Hardcore FPP slasher 
  • DATUM IZLASKA: 26. listopada 2023.

Velika su očekivanja za GhostRunner 2, jer je prvi dio u isto vrijeme zaigralo čak 11,294 igrača i ima oko 91,60% pozitivnih recenzija na Steamu, odnosno 41,418 njih je pozitivnih, a igra je također prodana u 2.5 milijuna primjeraka. Drugi dio sadrži sve što su fanovi voljeli u Ghostrunneru plus nove borbe s bossevima, novu interaktivnu priču, uzbudljive motociklističke razine, poboljšane vještine i veliki broj nadogradnji i poboljšanja. Upravo to nam je pokazala i demo verzija ove igre.

Ono što će vam odmah zapeti za oko je ista grafika s istom cyberpunk atmosferom. Zašto mijenjati nešto ako funkcionira, zar ne? Zvučna podloga je još bolja, a svo ubijanje koje se događa u igri još je impresivnije. Na početku odmah saznajemo da nas očekuju neke starije vještine ili sposobnosti, kao što je osjetilo koje omogućuje Jacku da uspori vrijeme i kreće se u zraku kako bi izbjegao nadolazeće metke i približio se neprijatelju. Ono što je definitivno novo je da je mjerač energije udvostručen što znači da sada možete više puta naletiti na neprijatelja, a blokiranje s mačem omogućuje vam da se na novi način zašitite od napada neprijatelja, bilo da odbacujete metke ili se štitite od napadaja na blizinu. Ghostrunner 2 također nudi savršen blok u zadnjem trenutku, koji onda automatski ubije neprijatelja kroz različite brutalne cut scene. Dapače, imamo više načina kako se suprostaviti neprijatelju što ovu igru čini još zabavnijom, odnosno ne moramo se toliko brinuti kako će me i hoće li me netko ubiti sve dok koristim sve mehanike koje mi igra nudi.

Demo verzija nas također upoznaje sa dvije vještine, prvi je Tempest koji vam omogućuje da gurate objekte ili neprijatelje ispred sebe, a drugi je novi Shuriken koji će vam poslužiti za rješavanje zagonetki kao što je gađanje prekidača izvan dosega ili za bacanje tijekom borbi. Međutim, morate pripaziti kako ga koristite jer ima veliki cooldown što znači da ga ne možete kontinuirano bacati. Ghostrunner 2 uistinu ima novih načina platformiranja za ulazak u borbene scenarije ili prijelaz preko jednog checkpointa. Primjerice, prije borbene scene morate klizi na jednoj rampi i skakati s jedne na drugu kako bi izbjegli nadolazeće napade i eventualno pogodili eksplozive pored kojih se nalaze neprijatelji kako bi ih se na brzi način riješili. Morat ćete se onda hvatati za kuke, hodati po zidovima ili kliziti kroz ventilancijske sustave, dosta toga zapravo dolazi i iz prve igre.

Kada završite prvi dio igre, upoznajate se sa novim motrom i novim konceptom igre; ganjate i jurite prema zadanoj meti dok preskačete razne rampe, vozite po zidovima, koristiti boost kako biste ubrzali i došli do svoga cilja. Međutim, cijeli taj koncept je bio frustrirajući, ne samo da su fizike motora loše napravljenje, nego cijelo vrijeme morate paziti da ne usporite ili da se kojim slučajem ne zabijete u neki naočigled postavljen predmet. Nekako mi te razine i nisu imale baš smisla, pogotovo kada morate skrenuti prema rampi dok se vozite na zidu… Mission Impossible. To sve ima jako puno potencijala, ali kada okrećem motor imam osjećaj kao da vozim kamion u Euro Truck Simulatoru 2 preko tipkovnice. Ono što na kraju također želim istaknuti da igra ne ponavlja dijalog priče iznova kada se ponovo pojavite kond checkpointa i upravo ti checkpointovi najviše spašavaju ovu igru.

“Brutalne scene, nove značajke igranja, zanimljiv koncept vožnje motora i platformiranje čine Ghostrunner 2 boljim nego prvi dijelom, za vidjeti je što će na kraju biti od ovoga naslova.”

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrCroatian