Recenzije

[Preview] Perennial Order

Podijelite:
  • DEVELOPER: Gardenfield Games
  • IZDAVAČ: SOEDESCO
  • PLATFORME: PC
  • ŽANR: Souls-like
  • DATUM IZLASKA: 2024.

Perennial Order je 2D boss rush horor igra koja se odvija oko biljaka, a smještena je u atmosferski svijet mračnog doba koji je zaražen prirodnim užasima. Uistinu je odvratno dobra igra. Bilo da volite biljke i kukce ili ste negdje između, igra i njezin koncept će vam vjerojatno biti intrigantni. Bio sam ugodno iznenađen kako igra besprijekorno integrira svoju priču, atmosferu, bosseve i svijet.

Vi ste čudno izgledajuće biljno stvorenje koje se smatra vitezom, kojemu je njegov tvorac povjerio misiju da spasi svijet od razarajućih neprijateljia. Igra koristi one-hit mehaniku, što znači da možete biti poraženi s jednim udarcem, pozivajući vas da budete oprezni i izbjegnete neprijatelje ili zamke u okolini. Cijenim stil igranja koji ova igra nudi, jer je izazovnije bilo koristiti razne mehanike kako bili nadjačali neprijatelje i dobili prednost, kao što je ubrzanje prema naprijed (dash).

Možete dashati tri puta, a plutajuće loptice oko vas, poznate kao Wisps, nadopunjuju se svakih 5 sekundi, tako da ovu mehaniku ne možete samo spamati. Demo koji sam igrao sadržavao je tri različita bossa, svaki sa svojim stilom igranja. Ovi bossevi imaju dvije faze i postupno jačaju kako se bitka odvija. Bio sam ugodno iznenađen jedinstvenim sustavom oštećenja – uključuje mjerač koji se puni što ga dulje držite, koristeći dvostruke palice za borbenu kontrolu. Ako ga pustite ranije, možete izvoditi brze napade, ali dok ga držite do kraja i zatim ga pustite rezultira nanošenjem kritične štete.

Budite uvjereni jer to nije jedina pomoć koju ćemo imati na ovom putovanju; imate i instinkte koji funkcioniraju poput vještina. Mogu vam, primjerice, odobriti posebne napade ili omogućiti interakciju s okolinom. Wispovi se također koriste za instinkte, ali mogu uzeti jedan ili više njih. Vrijedi spomenuti da ih tijekom igranja možete mijenjati pomoću Q i E, a aktivna se prikazuje u donjem lijevom kutu.

Bossevi su raštrkani po mapi, ali nisu jedini stanovnici ovog svijeta. Možete naići na intrigantne likove, NPC-ove ili otkriti skrivena područja. Što znači da ćete morati putovati od jedne točke do druge, uključujući penjanje ili klizanje niz različite prepreke. Imamo i bilježnicu koja dokumentira otkrivene zanimljivosti, a možda najslađi aspekt ove igre je mogućnost izražavanja emocija.

Iako je relativno jednostavan za igranje, Perennial Order ističe se svojim 2D stilom, mračnom atmosferom i iznimnim dizajnom likova. Igra izgleda zapanjujuće i odvratno u isto vrijeme. Gledam vas ljubitelje biljaka. Imerzivno iskustvo je pojačano popratnom glazbom koja vas vodi kroz igru, upotpunjenom dobro osmišljenim i promišljenim zvukovima u igri. Zato vam mogu preporučiti da isprobate ovu igru dok demo postoji tijekom Steam Next Festa i možda ćete uživati više nego što biste trebali.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski