Vijesti

Stellaris: Nexus čini se kao Paradoxova verzija Twilight Imperiuma

Podijelite:

Stellaris Nexus je tabletop/boardgame strateška igra koja pruža cjelovito iskustvo 4X žanra u trajanju od oko jedan sat. Odaberite svoju jedinstvenu frakciju i vođu, izazovite do 5 drugih igrača te planirajte, borite se i taktički se suprotstavljajte kako biste zavladali galaksijom.

Ako niste dovoljno dobro upoznati sa Stellarisom ili vam je igra izgledala prezahtjevno, možete se obradovati skraćenoj i ubrzanoj verziji – Stellaris Nexus. Ova inačica legendarnog svemirskog simulatora naglašava brze taktičke i strateške elemente umjesto na duboku priču. Ubrzava igru na različite načine, kao što je korištenje mjerača vremena za okretanje, transformaciju borbe svemirskih brodova u složenu rundu kamen-škare-papir, te primjenu mehanike slične kartaškoj igri za proizvodnju, istraživanje i izgradnju.

Stellaris Nexus Early Access verzija pruža podršku za jednog i više igrača, omogućujući offline i online igranje. Također, pruža mogućnost pronalaženja suigrača na temelju vještina te uključuje priču za jednog igrača s prve četiri misije. U sukcesijskom modu, svi natjecatelji se bore za bodove koje mogu steći, između ostalog, preuzimanjem titule Nexusa, centralnog prijestolja.

U potpunoj verziji igre očekuje se uvođenje rangiranog načina rada, dodatnih frakcija i vođa, kampanje s potpunom pričom, te obilje novih istraživačkih tehnika, građevinskih projekata, diplomatskih zapleta, flota svemirskih brodova, istraživačkih događaja, igračkih titula i rezolucija.

Whatboy, studio koji razvija igru, predviđa da će Nexus biti dostupan u ranom pristupu šest mjeseci, dok će verzija 1.0 imati višu cijenu. Igra je dostupna na Steamu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski