Vijesti

Izdavač Team17 predviđa nižu dobit ove godine 

Podijelite:

Team17 je britanska tvrtka koja je stekla popularnost kao izdavač i razvojni studio nekih od najpoznatijih igara. Ima uspješan portfolio igara širom različitih žanrova, a često surađuju s nezavisnim developerima kako bi im pomogli u izdavanju i promociji njihovih projekata.

Poznati izdavač indie igara Team17, prošli je tjedan podijelio financijske rezultate koji su pružili uvid u trenutačno stanje tvrtke. Izdavač je naglasio da će njegova dobit vjerojatno biti niža u ovoj financijskoj godini, s obzirom da neke od njegovih igara teško ispunjavaju očekivanja, a određeni projekti premašuju proračun. Naime, nisu zadovoljni ravnotežom između svojih prvih i igara trećih strana, za koje kaže da su potonje manje isplative jer zahtijevaju veće naknade. 

Team17 je također izjavio da su previše sporo rješavali probleme vezane uz prekomjernu potrošnju na nekim projektima te su iskusili kašnjenja u smanjenju troškova. Stoga će morati smanjiti dio radne snage, a očekuje se da će iz tvrtke otići i CEO Michael Pattison.  

Izdavač je pokrenuo vlastiti val otpuštanja još u listopadu, koji bi na kraju godine mogli zahvatiti čak jednu trećinu tvrtke. Osim toga, prošle godine su se pojavila izvješća i glasine da se radnici suočavaju s niskim plaćama i dugim radnim vremenom, posebno nakon kontroverzi oko planiranog uvođenja Worms NFT-ova. 

Igre koje su trenutno u ponudi Team17 za ovu godinu uključuju Dredge, Moving Out 2, Headbangers, Gord, Blasphemous 2, Trepang 2, Killer Frequency i King of the Castle, dok se uskoro očekuju Classified: France 44, Earthless i Conscript. Unatoč izazovima, Team17 se nada da će sljedeća financijska godina biti uspješnija: „Grupa je uzbuđena zbog planiranog izlaska visokokvalitetnih novih izdanja tijekom 2024. godine, a ulaganja u starije igre nastavit će podržavati rast prihoda”, izjavio je Team17. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski