Vijesti

Ako ste ljubitelji kooperativnih igara, onda svakako trebate istražiti Project Bridge

Podijelite:

Project Bridge je kooperativna runner igra u kojoj se možete udružiti s tri igrača u online i lokalnom multiplayeru, a igrati ju možete i solo. Zadatak je prikupiti resurse, konstruirati mostove preko proceduralno generiranih terena, unaprijediti sposobnosti svog lika i probiti se što dalje prije nego vas proguta enigmatična praznina.

Kad sam prvi put ugledao igru poljskog studija NE Gamesa, Project Bridge, odmah mi je palo na pamet: “Je li ovo Minecraft ili Unrailed?” Naravno, po svojoj estetici, stilu i načinu igranja me podsjetila na ove igre, ali ipak se radi o jednoj, možemo slobodno reći, jednostavnijem party naslovu kojem je cilj privremeno zabaviti vaše društvo, nego da satima provedete udarajući blokove.

Kako ovo nebi bilo samo puko hodanje lijevo-desno, na raspolaganju ćete imati moćni stroj zvan omnomnator, koji može pretvoriti razne resurse u korisne materijale i mjesta za skladištenje i njihov transport, sve kako bi mogli što brže prijeći na drugu stranu. Pošto je naglasak stavljen na brzinu, igra će testirati koliko brzo možete od drveća napraviti daske ili od kamena vijke. Dapače, predmeti su teški, stoga ćete zajedničkim snagama morati nositi većinu toga. Je li netko rekao Moving Out 2?

Ono s čime se Project Bridge može pohvaliti su proceduralno generirani biomi, pa ćete vrlo često prolaziti kroz šume, pustinje, špilje, rudnike i ostale terene. Svaki biom donosi i svoju vrstu stvorenja, ali i prirodne nepogode koje vam mogu zagorčati put prema naprijed. Između razina možete uhvatiti dah u hramu, mjesto gdje ćete moći steći nove vještine i poboljšati one koje već imate. Timski rad će biti jako bitan u ovoj igri i očekuje vas 23 lika koja možete otključati, od običnih ljudi do životinja kao što su pande.

Kako doznajemo, igra je nastala tijekom live streamova na Twitchu, te su i sami igrači bili uključeni u razvoj igre. Pokazana je tijekom PAX East game eventa u Bostonu i PGA-u, najvećem gaming eventu u Poljskoj. Naime, demo ove igre zaigralo je 10 tisuća ljudi, a možda će vas zaintrigirati i trailer kojeg možete pogledati ispod. Ako ste ljubitelj party igara kao što sam ja, onda svakako trebate istražiti Project Bridge.

Project Bridge je trenutno dostupan na PC-u putem Steama i sadrži podršku za gamepad, Steam Deck i Steam Remote Play.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski