Vijesti

Iz hrvatske nam dolazi zanimljiva point & click avantura FLAKE – The Legend of Snowblind

Podijelite:

Duje Šegvić iz ILUSTRATOR.HR donosi nam point & click avanturu inspiriranu igrama poput Monkey Islanda i Full Throttlea. S obzirom na zimsko razdoblje, sada je savršeno vrijeme za otkrivanje FLAKE – The Legend of Snowblinda, koja je planirana za izlazak u siječnju sljedeće godine.

Sjećanja na Veliki rat još uvijek odzvanjaju otokom, iako je prošlo više od tisuću godina otkako je završen. No, kada je došla hladnoća, dugotrajna harmonija počela je nestajati i krenule su jedva primjetne, spore i uznemirujuće promjene. Neprimjetno raste nešto čudno i zlokobno, a ravnoteža dobra i zla je narušena. Ovaj put je hladnoća došla snažno i čini se da se zadržava, odnosno već traje godinama i nazvana je beskrajna zima. Snijeg je prekrio otok Nesca, ali proročanstva govore da dolazi još gore, međutim stanovnici postaju nemirni i gladni.

Krenite na ovo mistično putovanje u ulozi FLAKE-a, nevjerojatnog stvorenja koje će hodati tankom bijelom linijom između dobra i zla. Pripremite svoju lulu i najfiniji duhan ili šalicu čaja te se pripremite za duge besane noći, baš kao u zlatno doba point-and-click avantura s Lucasovim umjetničkim dodirima poput Monkey Islanda, Full Throttlea ili Indiana Jonesa, samo što je ovaj put smrznuto i hladno.

Ova pustolovina vođena pričom donosi rukom crtane likove, pametne zagonetke i duhoviti humor, sve umotano u jedinstveni grafički stil. Godine rada uložene su u potpuno ručno crtanje i klasičnu animaciju frame-by-frame. Više od 20 likova dolazi s punim glasom, a prate ih originalni soundtrack.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski