Vijesti

Moramo razgovarati o Kinstrifeu, srednjovjekovnoj RPG igri s revolucionarnom fizičkom borbom

Podijelite:

Kinstrife je srednjovjekovni RPG za jednog igrača s fizički simuliranom borbom u kojoj preuzimamo ulogu viteza lutalice u burnoj Njemačkoj 13. stoljeća.

Nedavno sam sasvim slučajno na YouTubeu naletio na Kinstrife, srednjovjekovnu RPG igru koja obećava revolucionarnu fizičku borbu i mačevanje, koja će, sudeći prema novom traileru, sadržavati i kampanjsko igranje, te me snažno asocira na Mount & Blade, ali ipak donosi neki svoj jedinstven pristup. Kinstrife razvija ne toliko poznati studio Finitude, kojemu će ovo vrlo vjerojatno biti debitantski naslov. Radi se o studiju koji broji samo dva člana sa sjedištem u Berlinu i Maastrichtu, stoga je ovo već sada jedan vrlo impresivan pothvat za samo dvoje ljudi.

Kinstrife Equipment

U igri ćemo putovati kroz razne dvorce, gradove, samostane, sela i šume u potrazi za bogatstvom i slavom, boreći se u bitkama i na turnirima. Dapače, nelinearni otvoreni svijet omogućava nam da se slobodno šetamo između jedinstvenih lokacija i da možemo birati vlastite putove, donositi odluke koje utječu na ishod igre i pristupiti izazovima na više načina.

Visokokvalitetni fizički borbeni sustav osigurava da svaki potez ima značenje: oružje ne samo da prodire, već nanosi snažne udarce, likovi padaju kada izgube kontrolu, a i sam konjica može biti od većeg značaja. Osjećajte se kao da ste osobno usred borbe, da vlastoručno upravljate mačevima i prilagođavate svoje tehnike s raznim povijesnim oružjem. Svaka akcija, pariranje ili finta otvaraju različite pristupe eksperimentiranju i stilovima igranja, odnosno očekuje se da trebate vrlo dobro savladati mehanike kako bi u potpunosti mogli uživati u ovoj igri.

Novi trailer također nam pokazuje da ćemo Kinstrife igrati kao i kampanju unutar Mount & Bladea; moći ćemo praktički izdignuti i trenirati vlastitog viteza, puniti našu riznicu novcem i oružarnicu raznim oružjem i oklopom lootanjem ili osvajanjem raznih nagrada putem turnira. Međutim, jedan me aspekt ove igre zaintigrirao, a to je mogučnost sjtecanja utjecaja kroz bitke, viteštvo, dobra djela i strateške finese, dok gradite i vodite lojalnu pratnju pristaša iliti vojske. Hoće li ovo funkcionirati na istom principu kao i Mount & Blade, ostaje za vidjeti.

Ako ste ljubitelj srednjovjekovne povijesti, onda će vas zasigurno zainteresirati Veliki Interregenum, razdoblje nakon smrti Fridrika II. u kojem se nasljedstvo Svetog Rimskog Carstva osporavalo i borilo između frakcija za i protiv Hohenstaufena. Označava praktički kraj središnje vlasti i ubrzanje kolapsa carstva u nezavisne kneževske teritorije. Upravo će Kinstrife istraživati ovo povijesno razdoblje i vrlo vjerojatno ćemo sami moći odabrati kojoj ćemo se frakciji pridružiti.

Možemo očekivati RPG elemente kao i u sličnim igrama. Iako je prikazan sam način prilagodbe i uređivanja našeg lika (opcija ima jako puno), Kinstrife će vrlo vjerojatno sadržavati sličan sustav dobivanja levela kao i u Mount & Bladeu, a izgleda da će i interakcija s drugim likovima biti slična. Još samo treba vidjeti koliki ćemo stvari moći staviti u naš inventar.

Vrlo je teško za reći kada će Kinstrife biti objavljen. Postoji mogućnost da je igra u alpha fazi, što znači da ćemo ju tek vidjeti za godinu ili dvije. No, do tada, svakako stavite ovu igru pod svoj popis želja na Steamu, vjerujem da će se čekanje isplatiti. Možete posjetiti i službenu web stranicu za više informacija, te developere zapratiti putem društvenih mreža.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski