Vijesti

Football Manager 2024 otvara nove korake za franšizu s poboljšanim match engineom i iskustvom igranja

Podijelite:

Football Manager 2024 uskoro će se pojaviti na svim aktualnim konzolama, PC-ju i mobitelima. Datum izlaska planiran je 6. listopada, a već dva tjedna imamo mogućnost igrati ovaj naslov u ranom pristupu, s čime se stvorio određen hype, jer FM24 obećava jako puno toga, nudi poboljšano i impresivno iskustvo na terenu i izvan njega, a hoće li ostvariti sve svoje potencijale, vidjet ćemo nakon službenog launcha. Iako je ova iteracija posljednja u nizu prije očekivanog projekta Dragonfly, koji će donijeti veliku reviziju za franšizu, uz novi engine i veliki niz promjena, FM24 iznenadit će vas značajnim nadogradnjama match enginea i mehanikama igranja.

Sports Interactive, developer koji stoji iza igre, predstavio je revolucionarni “motion-matching” sustav koji povećava autentičnost akcije na terenu. Ovaj sustav neprimjetno uključuje animacije iz baze podataka igre, što rezultira glatkijim prijelazima igrača i realističnijim pokretima bez lopte. Dodatno, ažurirani sustav fizike lopte daje realizam efektima kao što su trenje, okretanje i skretanje udarca, što dovodi do nepredvidivih trenutaka tijekom utakmica.

FM24 također dolazi s poboljšanom grafikom, uključujući poboljšanu rasvjetu i oštrije teksture. Iako se vizualna vjernost igre možda ne može mjeriti s najsuvremenijim standardima, njezino ovogodišnje fluidno igranje više nego kompenzira sve nedostatke. Mehanika igranja također je privukla pozornost, s uvođenjem pozicijske igre i obrnutih bekova (inverted full backs). Ova inovacija omogućuje određenim igračima, kao što su Advanced Playmakers, da prilagode svoje pozicije dok su u posjedu, povećavajući mogućnosti dodavanja i olakšavajući glatko napredovanje lopte. S druge strane, inverted full backs preuzimaju centralniju obrambenu ulogu kada je njihova momčad u posjedu. Za primjer su iz Sports Interactivea uzeli Kyle Walkera iz Manchester Cityja, iako na papiru piše da igra kao desni bek, on preuzima ulogu trećeg središnjeg braniča uz povremeno kretanje prema naprijed.

Nadalje, Football Manager 2024 uvodi dvije važne značajke kvalitete života. Prvo, igrači sada mogu prenijeti svoje spremljene datoteke s FM23 na FM24, omogućujući besprijekoran kontinuitet u njihovim menadžerskim karijerama. Drugo, igra nudi igračima tri početne opcije: originalni, stvarni svijet i vaš svijet, a svaka pruža jedinstvene scenarije igranja i izazove. Primjerice, u stvarnom svijetu, transferi će biti dovršeni u onom trenutku kada su se dogodili u stvarnom životu pa tako Jude Bellingham neće biti odmah na početku vaše karijere u Real Madridu, već kasnije.

Vraća se i japanska liga s licenciranim igračima i klubovima, a bit će poboljšani i načini na koji se odvijaju transferi uz pomoć Transfer Rooma i posrednika. Primjerice, ako želite prodati nekog od svojih igrača, ali njihov agent ne surađuje ili ponude ne ispunjavaju vaša očekivanja, možete unajmiti posrednika koji će vam pomoći olakšati prodaju igrača. Ovo je samo jedan dio od onoga što FM24 nudi, dapače, ima tu jako puno novih promjena i značajki, međutim, možda je najbolje sam prosuditi kakva je ova igra kada uspješno odigrate jednu cijelu sezonu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHrvatski